sâmbătă, 14 iulie 2012

Seara la Salzburg, în orașul lui Mozart


Salzburgul ne-a întâmpinat cu o ploaie rece și deasă, doar un miracol divin a făcut să se oprească pe parcursul scurtei noastre escale în orașul lui Mozart.
Oraș stravechi din vremea neoliticului a cunoscut adevarata glorie destul de târziu în 1756 când s-a născut aici marele compozitor Wolfgang Amadeus Mozart,iar la maturitatea sa, în plină glorie a lucrărilor sale muzicale Salzburgul a devenit unul din cele mai cunoscute orașe ale Austriei.A intrat în componența Austriei în 1818, devenind un important centru economic și cultural.
Pe perioada verii Salzburgul a devenit un loc de refugiu pentru intelectualitatea de la Viena sau din Germania beneficiind și de organizarea în localitate, din 1920, a unui festival de muzică clasică.Peisajele montane ce înconjoară orașul și răcoarea verii au fost doar ingredientele necesare pentru dezvoltarea armonioasă a unei puternice comunități locale.În anul 1997 orașul Salzburg devine oraș al patrimoniului cultural UNESCO, ducând definitiv spre afirmarea sa în rândul civilizației europene.
Plimbarea de o seară nu s-a finalizat cu atingerea tuturor obiectivelor propuse, dar într-o viitoare revenire nu vom mai rata Casa si statuia lui Mozart, Palatul si Gradinile Mirabell, Salzburger Dom, Aleea Getreidegasse, Spielzeugmuseum (muzeul jucariilor), funicularul de la Festungsgasse pana sus la castel şi Parcul Hellbrunn.
Am atins doar jumătate din obiectivele turistice, dar vom reveni în acest oraș muzeu cu o arhitectură îngrijită și plăcută vederii ochiului. Podul peste râul Salzach leagă orașul într-o plăcută armonie vizuală, iar lacățelele prinse de plasa de protecție reprezintă mărturii ale trecerii turiștilor prin zonă.Vom reveni curând cu forțe proaspete pentru a explora tainele orașului natal al marelui Mozart.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog