duminică, 18 noiembrie 2012

Gent, Belgia, un oraș de poveste


Deși Gent nu are faima orașului Bruges, reprezintă un reper solid pe harta turismului flamand datorită aspectului arhitectural cu influențe medievale, dar cu clădiri și biserici mai impunătoare, încărcate de trecutul glorios al unui puternic centru comercial din zona industriei textile.
Așezat la confluența canalului Leie cu fluviul Schelde, Gent este brăzdat de canale navigabile, cheiul medieval Graslei fiind locul preferat de promenadă al locuitorilor din zonă și al turiștilor care vizitează orașul.
Locurile pe care le-am străbătut la pas prin centrul orașului primtre terase frumos gătite în așteptarea clienților pentru a degusta tradiționala bere belgiană, a inclus și Catedrala orasului, St. Bavon, care se înalță pe locul unei vechi capele construite in anul 942 fiind locul unde a fost botezat Carol Quintul.Catedrala adăpostește lucrări de Jean si Hubert Van Eyck, construcția sa a început în secolul X și a fost terminată în anul 1290, iar stilul arhitectural în care este realizată este gotic cu ușoare influențe rococo pe interior.
Un alt obiectiv atins pe harta orașului Gent cum spun flamanzi sau Gant cum zic valonii a fost Biserica Sf. Nicolae construită între secolele XIII-XV, a fost realizata în cel mai auster stil gotic din Belgia. Sf. Nicholas din Myra era protectorul comercianților care se întâlneau în zonă pentru schimburile de mărfuri. Turnul Belfort cu clopotnița din Gent cu o înaltime de 91 m până la balaurul aurit din vârful turlei, folosit în perioada medievală ca  turn de veghe, ceas și alarma a fost un alt obiectiv turistic atins în periplul nostru belgian.
Din cauza perioadei scurte de ședere în Gent am ratat vizitarea Castelul Gravensteen care este cea mai impunătoare fortificație medievală din zonă și adăpostește un muzeu al torturii.
Am încheiat scurta vizită în Gent cu o ședință foto pe podul Podul St. Michael  având în fața noastră minunatele case flamande excelent conservate pentru posteritate, dar și pentru turistul civilizat interesat de o parte din istoria omenirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog