miercuri, 2 ianuarie 2013

Crăciun primăvăratic în Lucerna


Capitala cantonului Luzern, cum spun germanii majoritari din zonă, reprezintă o destinație turistică incitantă și atrăgătoare a unui spațiu european intens disputat dar niciodată cotropit și subjugat.Născută din grupurile tribale helvetii, orașul stat Lucerna reprezintă și acum un model de dezvoltare regională greu de atins de alte zone din Europa.
Situată pe malul râului Reuss care se varsă în lacul Lucerna (Vierwaldstättersee) orașul Lucerna reprezintă centrul unei comunități extrem de ordonate și precise asemenea unui ceas elvețian.Cred că nu întâmplător elvețienii au construit cele mai exacte ceasuri, ceva din ADN-ul lor a fost programat să fie așa.Ordinea, disciplina, curățenia sau capacitatea lucrului bine executat sunt bine întrețesute de organizarea impecabilă într-un mecanism care funcționează în afara Uniunii Europene, dar perfect adaptat la realitățile contemporane ale lumii moderne.
         Obiective care nu trebuie ratate în Lucerna sunt:
- Podul Capelei (Kapellbrücke), un pod de lemn de 204 m lungime, construit inițial în 1333 și reconstruit în 1993 după un incendiu.
- Turnul cu Apă (Wasserturm) octogonal, o fortificație din secolul al XIII-lea. Podul Capelei împreună cu Turnul cu Apă reprezintă emblema orașului,.
- Muzeul de Transport din Lucerna este un muzeu impresionant de mare cu pete 3000 de obiecte dispuse pe o suprafață de 40000 de metri pătrați
- Biserica St Leodegar, construită între anii  1633-1639.
         După o vizitarea centrului istoric sau a Muzeul de Transport din Lucerna o croazieră pe lacul Lucerna va favoriza împlinirea imaginii de ansamblu asupra cantonului Lucerne , cum spun francezii.
         Chiar dacă am pășit în pitorescul oraș de la poalele Alpilor elvețieni de Crăciun și ne așteptam ca zăpada să fie inamicul nostru, Lucerna ne-a primit cu un aer cald de primăvară ce a permis efectuarea unei croaziere de 2 ore pe lac pentru admirarea umui peisaj superb, o îmbinare perfectă a respectului reciproc dintre om și natură.
         Zăpada care acoperea vârfurile Alpilor elvețini contrasta puternic cu verdele aprins din jurul caselor care înconjoară lacul Lucerna.Cred că natura a fost darnică cu localnicii, pentru că ei au învățat să respecte și să conserve peisajele superbe din jurul lor.Aici veți găsi toate informațiile necesare unei croaziere pe lacul Lucerna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog