duminică, 10 februarie 2013

Leuven, capitala berii belgiene


Leuven (Louvain în flamandă), centru înfloritor de comerț și cultură, totodată centru administrativ, din 1995, a regiunii  Brabant a Belgiei din apropierea capitalei europene Bruxeles, repezintă un reper important al turismului belgian, dar și o locație predilectă pentru consumatorii de bere.
Atmosfera plăcută de vacanță, izul istoric medieval, restaurante cochete, puzderia de biciclete prezente la tot pasul și gama diversificată de magazine creează un amestec cultural modern care te cucerește de la primul contact cu orașul  Leuven.
Prima etapă de dezvoltare a orașului s-a consumat în secolul XV când comerțul cu lenjerie a adus prosperitate.Tot din această perioadă istorică datează și Piața Mare unde se află clădiri cu o arhitectură magnifică cum ar fi Primăria din Leuven  sau Catredla Sfântul Petru cu turla înaltă de 160 de metri.
Universitatea Catolică din Leuven este una dintre cele mai vechi universități din Europa înființată în 1425 este dovada unei vieți culturale și educative din epoca medievală, chiar din prima etapă de dezvoltare a orașului.
Dacă ai ajuns în aceste locuri trebuie neapărat să-ți rezervi timp pentru a degusta câteva dintre renumitele sortimente de bere care se fabrică aici și sunt emblema de export a Belgiei.Totul a început din secolul XIX când pe malurile canalului Leuven-Mechelen a înflorit industria alimentară și au apărut numeroase fabrici de bere fapt ce a determinat numirea orașului  Leuven drept capitala belgiană a berii.
Istoria fabricii de bere Stella Artois este strâns legată de orașul Leuven având la baza fabrica de bere Den Horen deținută de comandantul belgian Sebastien Artois.Numele actual al brandului  InBev este lansat în 1926 odată cu realizarea unei ediții de Crăciun pe nume Stella.Din acel moment s-a constituit brandul actual care a cucerit, prin gust și calitate, întreg mapamondul păstrând o tradiție veche de șase secole.

Belgium
Belgium
Belgium
Belgium
Belgium
Belgium
beraria Stella Artois
Belgium

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog